20 Şubat 2015 Cuma

Yeni C-Serisi

Coşku, sınır tanımaz


      Yeni C-Serisi Sedan, gözle görülür ölçüde büyümüştür, organik tarzı açıkça kendini önceki sürümlerden ayırır. Çizgiler, kenarlar, içbükey ve dışbükey yüzeyler arasındaki zengin etkileşim, tüm araçta canlı ve heyecan verici kontrastlar yaratır.

      Yeni C-Serisi Sedanın dış görünüşünün güçlü görsel etkisi, iç mekanda da sürdürülür. Yüksek kalite kaplamalar ve materyaller, yaratılan sportif tarz, zevkli bir renk skalası ve akıllı detaylar, rahat bir denge ve güven atmosferi yaratır.
Kapı panelleri ve gösterge paneli için kullanılan birinci sınıf materyaller ise iç mekanın yüksek kalite deneyimine katkı sağlar. Yeniden yorumlanan orta konsol netlik, olağanüstü bir kalite ve kompakt tasarım sunar. Değişken iç mekan aydınlatması konsepti, özel bir aydınlatma efekti ve bir ferahlık hissi getirir.
Akıllı Sürüş
     PRE-SAFE® ile on yıl önce başlayan ve DISTRONIC PLUS ile devam ettirilen kavram, sürüşte artık yeni bir boyut haline geldi: Mercedes-Benz Akıllı Sürüş - konfor ve güvenlik şimdi birleşti. Yeni C-Serisi Sedanda bunu görün ve hissedin.

Destek sistemleri, güvenlik uzmanlarımızın "sensör füzyonu" adını verdiği ağı kullanarak karmaşık durumları analiz eder. Ve iyileştirilmiş çevresel sensörler sayesinde yol trafiğindeki tehlikeleri daha etkili bir şekilde tanımlar.

      Sizi izliyoruz. Ama sadece güvenliğinizi düşündüğümüz için. Sürüşünüz hakkındaki analizimiz, mola vermeyi hatırlamanızı sağlar. Sadece kendi güvenliğiniz için.
Özellikle uzun yolculuklarda ve gece sürüşlerinde, bu sistem sürüş güvenliğini artırabilir. Sürücünün eylemlerine bağlı olarak konsantrasyon kaybı yardımcısı ATTENTION ASSIST, tipik yorgunluk işaretlerini ve ciddi dikkatsizlikleri fark eder ve yaklaşan küçük uyku atakları için görsel ve işitsel uyarılar verir.
ÇARPIŞMA ÖNLEME YARDIMCISI PLUS
Günümüzün araçları, gittikçe daha öngörülü teknolojiler sunar. Araçlarımız, "görme", "hissetme" ve hatta "bağımsız hareket etme" becerileri olan "düşünen" ortaklara dönüşmüştür. Bu sistem de hiç şüphesiz pazardaki en iyilerden biridir.
Ciddi kazaların temel nedenlerinden biri de araçlar arasındaki çok küçük açıklıklardır. ÇARPIŞMA ÖNLEME YARDIMCISI PLUS, arkadan çarpışma riskini en aza indirmeye ve bir kazanın sonuçlarını azaltmaya yardımcı olur. Bu sürüş destek sistemi, radar bazlı bir mesafe uyarı sistemi ile Otomatik Fren Yardımcısı frenleme desteğini ve bağımsız kısmî frenlemeyi birleştirir.

Öndeki araca mesafe birkaç saniye için 30 ile 250 km/sa hız aralığında önceden belirlenen değerin altına düşerse gösterge panelinde bir uyarı lambası yanar. Mesafe hızla azalmaya devam ederse aralıklı bir ses de duyulur.

7 ile 250 km/sa hız aralığında hareketli bir nesne ve 7 ile 70 km/sa hız aralığında duran bir nesne ile çarpışma ihtimali saptanabilir. Sürücü acil frenleme ile tepki verirse Otomatik Fren Yardımcısı yardım edebilir. Gerekirse mümkün olduğu yerlerde çarpışmayı önlemeye yardımcı olmak için fren basıncını artırır.

Sürücü tepki vermezse sistem, otonom kısmî frenlemeyi başlatır. Bu frenleme yol hızını önemli oranda düşürür ve sürücüye ek bir dokunsal uyarı yapılır. Nispeten düşük hızlarda bu müdahale, bir arkadan çarpışmayı önlemek için yeterlidir.

Otomatik Fren Yardımcısının uygulama alanının aksine hareketli nesnelere tepki olarak bağımsız kısmî frenleme, sadece 105 km/sa'e ve DISTRONIC PLUS ile 200 km/sa'e kadar mevcuttur.

ÇARPIŞMA ÖNLEME YARDIMCISI PLUS'a genel bakış:
  • Sürücü tepki vermezse sistem, bağımsız kısmî frenlemeyi başlatır.
  • Otomatik Fren Yardımcısı, fren basıncını yükseltir.
  • Mesafe uyarısı, fren güçlendirici ve bağımsız kısmî frenleme birleşimi Görsel uyarı (lamba), 30 ile 250 km/sa hız aralığında etkindir.
  • Sistem, arkadan çarpmalı kaza tehlikesini azaltır ve kazanın sonuçlarını en aza indirir.
  • Öndeki araca mesafe hızla düşmeye devam ederse işitsel ek bir uyarı daha yapılır.

7 vitesli otomatik şanzıman 7G-TRONIC PLUS (opsiyonel)


Manüel mi otomatik mi? Şanzıman teknolojimiz, bunu benzersiz bir şekilde cevaplar: Yüksek seviye seyahat konforu, yarış arabası tarzında vites değiştirme özelliği ve daha düşük yakıt tüketimi.
Duyularınızı keskinleştirin. 7 vitesli otomatik şanzımanın pürüzsüz vites değişimi, zar zor algılanır. Algılanan güçlü motorun ta kendisidir. 7G-TRONIC PLUS, düşük motor hızlarında bile olağanüstü bir performans sergiler. Zaten düşük olan gürültü seviyesi, daha da azaltılmıştır.

7 vitesli otomatik şanzıman, yüksek seviye konforu sürüş keyfi ve verimlilik ile birleştirir. Sorunsuz çalışması ve hızlı vites değiştirmesi ile etkileyicidir. Aynı zamanda 7G-TRONIC PLUS şanzıman, yakıt tüketimini ve emisyonları düşürmeye de katkı sağlar.

Her an seri bir şekilde hızı artırabilirsiniz. Şanzıman sisteminin birden fazla vites düşürme becerisi de gerekirse birkaç vitesin atlanmasına olanak tanıyarak saniyenin binde birinde güçlü bir hızlanma potansiyeli sunar. Ve entegre EKO başlatma/durdurma işlevi, iyileştirilmiş yakıt tüketimi sunar: Trafik ışıklarında veya sıkışık trafikte beklerken otomatik olarak motoru kapatıp açar.

Manüel olarak aynı Formula 1'deki gibi ellerinizi direksiyondan ayırmadan vitesi değiştirmek için DIRECT SELECT direksiyon simidi vites kollarını kullanabilirsiniz. Ya da P, R, N ve D vites konumlarından birini seçmek için DIRECT SELECT kolunu kullanabilirsiniz.

Şanzıman paketinin bileşenleri:
  • İdeal gürültü seviyeleri ve dinamik yanıt için senkronize tork dönüştürücü
  • Beş sürüş/vites modu sunan orta konsoldaki AGILITY SELECT anahtarı
  • Direksiyon sütunundaki DIRECT SELECT kolu
  • DIRECT SELECT vites kolları
  • Yakıt tüketimini azaltmak için EKO başlatma/durdurma işlevi
  • SPEEDTRONIC hız sınırlayıcı ve HOLD işlevi ile TEMPOMAT seyir kontrolü
  • Kickdown anahtarı
  • Park etme kilidi


Florya:0212-601 11 11 - İstanbul Anadolu Şubesi: 0216-482 83 83

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder